Fieke Balt

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt?

Ik ben Fieke en ik woon in Amsterdam. Tijdens het afstuderen van mijn opleiding organisatiewetenschappen ben ik in 2012 bij Fluent, de voorganger van partzorg begonnen. In mijn opleiding was er niet per sé een focus op de zorg, maar ik had altijd al een interesse in psychologie en ik heb ook een zorgend karakter. Daarnaast vind ik het leveren van een maatschappelijke bijdrage belangrijk, dus het is niet heel verrassend dat ik in de zorg aan de slag ben gegaan.

Toen ik bij Fluent begon waren er twee takken: een adviestak en een interimtak. Ik begon tijdens mijn afstudeerstage bij zorgadvies, maar kwam er al gauw achter dat mijn hart bij interim lag. Dit omdat het opbouwen en onderhouden van een langdurige relatie met klanten en het werken op een projectbasis mij meer aansprak. Nog tijdens mijn afstudeerstage splitste de adviestak en interimtak van Fluent zich op en gingen we met zo’n acht mensen door als partzorg.

 

Waar kunnen wij jou tegenwoordig vinden?

Nou, er is nog steeds een linkje met partzorg! Ik werk momenteel namelijk samen met oud-partzorg collega Ard Horst, als regiomanager bij één van de grotere Nederlandse mondzorg bedrijven. Als regiomanager heb ik mijn eigen regio met praktijken die ik mag managen in breedste zin van het woord. 

 

Voor welke projecten/ werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

Mijn werkzaamheden zijn best divers. Mijn werk bestaat voor een groot deel uit het dagelijkse management, hoe gaat het met de praktijken? Ik houd me dan bezig met zaken als hoe het gaat met bestaand personeel, het (werven van) nieuw personeel, verzuim, kwaliteit, marketing, patiëntenwerving, apparatuur, etcetera. Ik werk daarbij samen met een tandheelkundig bestuurslid, die meer inhoudelijke vakkennis heeft.

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Eigenlijk heb ik in mijn carrière best vaak opdrachten, klussen en rollen gehad waarvoor ik misschien wel iets te jong was gezien de zwaarte. Toch heb ik heb altijd wel de kans gekregen en toffe projecten kunnen doen en mooie banen gehad. Door gewoon mezelf te zijn en eigen manieren te ontwikkelen en niet bang zijn om iets aan te gaan dat net iets te hoog gegrepen leek, heb ik enorme groei doorgemaakt. 

 

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière? 

Ik heb geen carrièrepad uitgestippeld, geen stip op de horizon. Ik hoop dat ik me altijd mag blijven ontwikkelen, dat je binnen je werk uitdagingen vindt. Of dat nou binnen hetzelfde bedrijf of bij een ander bedrijf of andere rol is, ik ben altijd op zoek naar uitdagingen. Ik geloof erin dat de dingen dan op je pad komen als het moet.

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg?

Het werk combineren met leuke dingen doen heeft partzorg altijd hoog in het vaandel staan. Aan de bureau bijeenkomsten heb ik warme en fijne herinneringen. Je was voor je opdrachten natuurlijk overal en nergens, maar kantoor was echt je thuisbasis. We waren een soort kleine familie. Veiligheid, plezier, jezelf kunnen zijn en bij partzorg was altijd alles goed en transparant geregeld. 

 

Wat is jouw leukste partzorg klus geweest?

Oef, daar moet ik even over nadenken, ik heb zoveel leuke klussen gedaan. Ik denk toch mijn eerste klus, ik ben daar uiteindelijk ook lang gebleven en heb daar veel kansen gekregen. Het was bij een keten van nierdialysecentra waar ik ben begonnen met mijn stageopdracht op het gebied van marketing. Uiteindelijk mocht ik daar een paar jaar blijven om te adviseren en ondersteunen op het gebied van kwaliteit. Ard Horst, met wie ik nu dus ook samenwerk, was daar locatiemanager. Het was mijn eerste kennismaking met project- en interimmanagement en ook met kwaliteit. Kwaliteit vormde uiteindelijk de rode draad in de opdrachten die ik heb gedaan.

maart 2022

Bijdragen van

Fieke

Alumni