Programmamanager en kwartiermaker

Een programmamanager van partzorg

Ben je op zoek naar een programmamanager voor jouw zorgorganisatie? Bij partzorg helpen we je bij het invullen van de rol van programmamanager. Met onze jarenlange ervaring helpen we organisaties binnen de zorgsector bij het inzetten van vakkundig personeel. Of je nu op zoek bent naar een kwartiermaker om informatie te inventariseren voor een digitaliseringsproject of naar een programmamanager voor het aansturen van projectleiders voor een groot project binnen een ziekenhuis, bij partzorg helpen we je vooruit. Wij bieden een gerichte oplossing voor jouw zorgorganisatie.

De rol van een programmamanager in de zorg

Een programmamanager binnen de zorg is verantwoordelijk voor het voorbereiden, coördineren en overzien van gerelateerde projecten, die samen bekendstaan als een programma. Als partzorgers helpen we je van A tot Z met het opzetten van programmamanagement in de zorg. 

Programmamanagement speelt een steeds grotere rol binnen de zorg. In iedere zorgorganisatie worden programma’s opgezet die bijdragen aan de algehele doelstellingen van de organisatie. Binnen een programma vinden verschillende projecten en activiteiten plaats die betrekking hebben op thema’s zoals digitalisering, passende zorg of uitkomstgerichte zorg. Daarnaast kan een programma ook gaan over het voorbereiden van de gehele organisatie op audits of overnames. 

Bij partzorg begrijpen we de behoefte naar een programmamanager binnen de zorg. Als programmamanager zorgen wij ervoor dat de diverse projecten binnen het programma goed op elkaar zijn afgestemd en succesvol verlopen. Hierbij sturen we projectleiders aan en creëren we een optimale werkomgeving voor de uitvoering van projecten. Met onze uitgebreide ervaring in projectmanagement weten we wat er nodig is om projecten te leiden en effectief bij te sturen. partzorg heeft een uitgebreid netwerk om de juiste zorgservice te verlenen aan instanties die directe zorg bieden en aan overkoepelende zorgorganisaties. Ons inzicht in verschillende facetten van de Nederlandse zorgsector stelt ons in staat om als programmamanager om te gaan met grote teams, uiteenlopende organisaties en veranderende werkomstandigheden.

 

De rol van kwartiermaker in de zorg

Ben je voor jouw zorgorganisatie op zoek naar een kwartiermaker om de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden? Bij partzorg vervullen we de rol van kwartiermaker binnen onder andere koepelorganisaties in de zorgsector.  

Kwartiermaken gaat over het aanpakken van (nieuwe) onderwerpen en thema’s waarvoor nog geen bestaande organisaties of programma’s zijn opgezet. Of thema’s die al wel bekend zijn, maar waarvoor nog niet voldoende aandacht is binnen een organisatie. Een kwartiermaker inventariseert, verzamelt informatie en vraagt aandacht voor een thema, waarbij hij diverse stakeholders en organisaties samenbrengt. Veel van deze thema’s komen voort uit het Integraal Zorgakkoord (IZA). Als kwartiermaker verricht partzorg het voorbereidende werk voor een project of programma binnen een organisatie. In tegenstelling tot projectmanagement, waar veel factoren vastliggen, heeft een kwartiermaker te maken met onduidelijkheden en onzekerheden. Dankzij onze uitgebreide vakkennis en ervaring met verschillende partijen en netwerken binnen de zorg, begrijpen we welke factoren projecten en programma’s kunnen bevorderen of tegenwerken.

 

Vind de gedreven kwartiermaker of programmamanager via partzorg 

Overweeg je de inzet van een kwartiermaker of programmamanager binnen je organisatie? partzorg is de aangewezen partner voor het leveren van praktische en gerichte oplossingen voor jouw zorginstelling. We bieden de juiste ondersteuning en adviseren verschillende organisaties binnen de zorg. 

Met ons aan de slag?

Bij partzorg leveren we tijdelijke inzet met een blijvend resultaat. Wil jij onze ambitieuze mensen inzetten voor jouw instelling? Of Wil je meer weten over de inzet van een programmamanager of kwartiermaker in de zorg? We bespreken graag wat we voor je kunnen betekenen.