Koen van Lierop

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt?

“Wie ben je?” Dat is de vraag waarop ik nog dagelijks het antwoord zoek. Ik kan wel vertellen dat ik mid-30 ben en in Gouda woon met mijn vriendin en kinderen. Ik ben ongeveer 1,92m lang. Ik heb in de periode 2016 tot 2019 bij partzorg gewerkt. 

 

Waar kunnen wij jou tegenwoordig vinden?

Recent heb ik mijn werkzaamheden afgerond bij de Orfeokliniek in Zoetermeer, een kliniek waar mondzorg wordt geboden op doorverwijzing van een tandarts. Dit gaat met name om endodontologie, kaakchirurgie en orthodontie. Volgende maand begin ik aan een nieuwe baan bij CNS Connect. CNS Connect heeft een gebruiksvriendelijk EPD (elektronisch patiëntendossier, red) dat wordt gebruikt in zelfstandig behandelcentra/focusklinieken. 

 

Hoe komt dat zo, die stap vanuit de zorg naar een softwarebedrijf?

In de Orfeokliniek heb ik als projectleider het EPD van CNS Connect geïmplementeerd. Na een zorgvuldig selectie- en aanschafproces voor het EPD heb ik samen met leverancier CNS het pakket op maat gemaakt voor de verschillende specialismen binnen de Orfeokliniek. Tijdens de nazorg na livegang zijn CNS en ik ‘zakelijk verliefd’ op elkaar geworden en hebben we een samenwerking afgesproken.

 
Voor welke projecten/werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

Bij het groeiende CNS Connect zal ik mij zowel op het externe als het interne richten. Extern goed contact houden met bestaande gebruikers en potentiële nieuwe gebruikers zo goed mogelijk informeren. En intern structuur aanbrengen, zodat het bedrijf en het EPD de stap van servet naar tafellaken kunnen maken.


Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Dat is zonder meer het genoemde EPD project. Het was een klus waar ik mijn tanden goed in kon zetten en het smaakte uiteindelijk heel goed.

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière?

In elk project of baan plezier hebben en dingen mogen doen die ik niet routinematig afwerk. Ik streef naar het hebben van een rol waarbij ik zichtbaar resultaat zie met mensen waarmee ik (enige) verbinding heb.

 
Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg?

Ik heb genoten van het spreken voor volle zalen bij bijvoorbeeld NVZ- en DICA congres, waarbij ik over partzorg en haar opdrachten mocht oreren. Bij het laatstgenoemde congres nam ik het publiek en organisatie in de maling door met wat technische ondersteuning een stroomstoring te simuleren. Het was overigens slechts een introductie van mijn verhaal dat was gebouwd rondom een stroomstoring in een academisch ziekenhuis.

Wat is jouw leukste part klus geweest?

Tijdens mijn laatste opdracht voor partzorg was ik interimmanager bij een stoppen met roken organisatie in Breda. De groeiende organisatie had enkele aanpassingen nodig. Naast de dagelijkse operatie schreef ik een advies voor een nieuwe managementstructuur en ik heb ervoor gezorgd dat er een EPD in gebruik werd genomen. Bovenal een heel leerzame opdracht. Intern had ik ook werkzaamheden waar ik met veel voldoening op terugkijk. 

April 2023

Bijdragen van

Koen

Alumni