Ard Horst

Ard Horst

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt? 

Ik ben Ard Horst en ik heb van 2008 tot 2015 bij partzorg gewerkt. Ik was de derde medewerker. Destijds was het nog Fluent, gevestigd in Hilversum. In 2012 gingen we verder als partzorg en verhuisden we naar Amersfoort. Ik heb medische microbiologie gestudeerd en ben in een academisch ziekenhuis in het laboratorium begonnen en heb daar ook de opleiding tot adviseur infectiepreventie afgerond.  Vervolgens ben ik in de infectiepreventie gaan werken en heb ik als leidinggevende en programmamanager gewerkt in een perifeer ziekenhuis. Leuke functies, maar het wereldje van de infectiepreventie is klein en ik wilde graag andere gebieden van de zorg leren kennen. Zo kwam ik bij partzorg terecht.

 

Waar kunnen wij jou tegenwoordig vinden? 

Op dit moment zit ik in mijn sabbatical. Na partzorg ben ik regiomanager en daarna operationeel directeur bij een keten van tandartspraktijken geworden. Ik vond het toch fijn om bij een organisatie in dienst te gaan en echt onderdeel van een organisatie te zijn. Eind 2022 ben ik bij de keten gestopt en toen ben ik eerst naar Amerika gegaan. Van 80 uur per week werken naar nul uur per week was schakelen en daarvoor was het goed om ook even weg uit Nederland te zijn. Nu ik terug ben in Nederland begin ik rustig aan weer om me heen te kijken voor een nieuwe uitdaging.

 

Sinds dit jaar ben ik actief als vrijwilliger bij stichting Bforyou in Rotterdam. Ik ben daar mentor van kinderen met minder kansen in de samenleving door hun woonomgeving of historie. We laten hen de wereld van een andere kant zien en ondernemen 1-op-1 activiteiten. Die stemmen we af op de interesses van het kind. Naast de activiteiten met mijn mentee ondersteun ik ook de ouder. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidies of het regelen van een laptop voor school.

 

Voor welke projecten/werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

Als operationeel directeur (COO) bij de keten van tandartspraktijken was ik verantwoordelijk voor alle tandartspraktijken. Ik zorgde onder andere voor het beleid, stuurde de praktijken aan via de regiomanagers, integreerde nieuwe praktijken, en was verantwoordelijk voor de begroting en het behalen van resultaten. Daarnaast was het ook veel brandjes blussen en samenwerken met veel verschillende mensen en organisaties.

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Ik denk dat ik op mijn hele carrière pad trots ben. Ik ben door mijn carrière heen alleen maar gegroeid. Ik heb nooit gekozen voor het grote geld, maar altijd voor wat ik leuk vond. Ik ben er meer trots op dat ik altijd stappen vooruit heb gezet en dat ik sta waar ik nu sta, dan op bijvoorbeeld een bepaalde functie die ik heb gedaan.

 

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière? 

Het liefst zou ik bij een NGO willen kijken of ik daar wat kan toevoegen vanuit de zorgkant die ik gezien heb. Het is verdomd lastig als je van andermans geld afhankelijk bent. Ik ben benieuwd hoe dat werkt bij grote NGOs. Een NGO in de zorg zou wellicht goed aansluiten bij mijn achtergrond en studie. Heel vaak komt het toch terug op mijn eerste opleiding! Ik gebruik ook nog steeds mijn netwerk uit die tijd graag. 

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg?

Ik denk de beginjaren, dus de eerste jaren waarin we van Fluent naar partzorg gingen en alles samen ontwikkeld hebben. Het logo, de kleuren, het is een heel mooie tijd geweest, met veel saamhorigheid. Oh en specifiek: Het concert in Amersfoort, ‘Lepeltje lepeltje’ ofzo? We hadden toen ons kantoor in Amersfoort en dat werd tijdens een zomers concert als kleedkamer gebruikt voor de artiesten. Het was een heerlijke middag!

 

Wat is jouw leukste partzorg klus geweest? 

Ik denk mijn opdracht bij het Carenalis dialysecentrum, daar heb ik lang gezeten. Het was een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) en in die tijd was het nog lastig opboksen tegen het oude dialyse-denken en de weerstand tegen ZBC’s. Ik was daar aangenomen om de organisatie operationeel te leiden en heb me bezig gehouden met onder andere een reorganisatie en het openen van nieuwe locaties. Ik werkte daar in een fijn klein team en we wilden groeien, dus het was echt samen ploeteren in de klei.

 

Wat neem je mee binnen je huidige werk van wat je hebt geleerd bij partzorg?

Wat ik van partzorg meeneem zijn de mensen waar ik mee heb gewerkt daar. Het netwerk dat ik had is uitgebreid met een ander type mens. Dat heeft mij het meest gebracht. Vrienden en kennissen van toen gebruik ik nog steeds in mijn huidige rollen. Je leert bij partzorg van iedereen, jong en oud. We deelden structureel onze kennis en ervaringen met elkaar tijdens sessies, presentaties en masterclasses, dat is heel goed geweest.

juni 2023

Bijdragen van

Ard

Alumni