Timon Sibma

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt?  

Mijn naam is Timon Sibma. In de coronatijd ben ik verhuisd van Utrecht naar Amsterdam. Wij houden ervan om de stad te ontdekken met alle musea, cultuur en uitgaansgelegenheden. Ik heb van september 2013 tot eind 2018 bij partzorg gewerkt. 

 

Waar ben je na partzorg terechtgekomen? 

Na partzorg heb ik de overstap gemaakt naar een Nederlands bestuursorgaan, waar ik ben begonnen als coördinator Internationale Zaken. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar (een van de twee) managementposities van de afdeling ontwikkeling, wetenschap en internationale zaken. De afdeling is te vergelijken met een research en development afdeling bij andere bedrijven. 

 

Voor welke projecten/ werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

Samen met het team houden wij ons bezig met de doorontwikkeling van onze taken op het gebied van basispakketbeheer en internationale zaken. Steeds vaker worden medicijnen gemaakt voor een zeer specifieke doelgroep waardoor je kleine studies hebt over de werkzaamheid van dat medicijn, met minder bewijs als gevolg. Dit heeft gevolgen voor de beoordeling van de medicijnen in Nederland, want hoe beoordeel je een medicijn als er weinig bewijs is? Wij houden ons bezig met hoe wij de methodiek van de beoordeling kunnen doorontwikkelen. 

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Dat is toch wel de overstap naar organisatieadviesbureau geweest, waar ik in een traineeship werkte als consultant. Ik werkte eerst bij een onderzoeksinstituut, maar daar kwam ik er vrij snel achter dat het onderzoek mij niet aantrok. Ondanks dat consultancy ver buiten mijn comfortzone lag, heb ik toch de overstap gemaakt, en dat heeft mij heel veel gebracht. 

 

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière? 

Dat weet ik niet, ik ben niet iemand die daarin een duidelijk doel voor ogen heeft. Ik maak de keuzes gebaseerd op wat op dat moment goed voelt, en dan zie ik wel waar het mij brengt in de toekomst. Dat heeft tot nu toe prima gewerkt.

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg?

Toen ik net in dienst was, hebben we in Noord-Holland een eendjesrace gedaan. Dit was zo’n leuke dag, waarbij ik veel collega’s snel heb leren kennen! 

 

Wat is jouw leukste partzorg klus geweest? 

Dat zijn denk ik twee klussen geweest. Bij een academisch ziekenhuis heb ik meegewerkt aan plannen voor grootschalige renovatie, waarbij veel gesprekken zijn gevoerd met zorgprofessionals over hoe zij het ziekenhuis over 10-15 jaar zien. Inmiddels is de verbouwing begonnen, dus ik ben benieuwd wat er daadwerkelijk terecht gaat komen van onze plannen. Bij een netwerk van tandheelkundige praktijken was de opdracht voor mij en partzorg collega’s om alle vestigingen klaar te maken voor een ISO certificering. 

 

Wat neem je mee binnen je huidige werk van wat je hebt geleerd bij partzorg?

Projectmatig werken. Bij het werk dat ik nu doe zijn we ook bezig om daar verdere stappen in te zetten, en ik merk dat de skills die ik heb opgedaan bij partzorg nu nog zeker van pas komen.

augustus 2022

Bijdragen van

Timon

Alumni