Leon Coset

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt? 

Ik ben Leon Coset en ik ben in 2016 begonnen als trainee bij partzorg tijdens mijn Extended Master Organization Studies in Tilburg. Ik vond het interessant om veel organisaties in de zorg te zien, de zorg beter te maken en beter te worden in projectmanagement. Na mijn traineeship, ben ik uiteindelijk blijven plakken bij partzorg en hier tot mei 2022 gebleven! Ik heb altijd de instelling gehad dat ik iedere dag in mijn werk wil blijven leren. Uiteindelijk heb ik dus zes jaar iedere dag nieuwe dingen kunnen leren en ben ik blijven groeien binnen partzorg.

 

Waar kunnen wij jou tegenwoordig vinden? 

Op dit moment ben ik End2End consultant bij een regionale netbeheerder van elektriciteit en gas. Wij onderhouden met 4500 collega’s het energienetwerk van elektra en gas in Brabant, Limburg, Drenthe, Overijssel en Groningen. 

 

Voor welke projecten/werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

In het kort: Ik zorg ervoor dat onze ketens zo goed mogelijk (samen-)werken. Ik signaleer ontwikkelingen die een effect kunnen hebben op de ketens en ben aan de slag met ketenoverstijgende thema’s en dossiers, vaak in het kader van de energietransitie en de ontwikkeling van het werkpakket. De ene keer trek ik veel op met de collega’s van klantenservice, dan zit ik weer samen met technische experts. Als End2End consultant ben ik dan ook constant de verbinding aan het leggen tussen onze afdelingen. Ik voel me in mijn werk een spin in het web. 

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Ik ben niet zo van de mijlpalen. Ik ben wel trots op het feit dat het me steeds beter is gelukt om mijn eigen persoonlijkheid te gebruiken in mijn werk. Ik had vroeger veel aannames over hoe projectmanagers bijvoorbeeld zouden moeten overkomen. Nu weet ik hoe Leon overkomt en dat kan ik nu goed inzetten in mijn werk. Daarnaast ben ik stiekem ook wel trots op de ontwikkelingen die ik op inhoud heb mogen maken, de afgelopen jaren. Ik heb bij partzorg enorm veel gezien en gedaan in allerlei organisaties in de zorg. En dan nu op m’n dertigste advies geven op directieniveau, hoe gaaf is dat!

 

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière? 

Een partzorg-collega heeft ooit zoiets gezegd als: ‘Je moet doen wat vandaag goed voelt en morgen zie je wel weer. Als dan iets anders goed voelt, dan doe je weer iets anders.’ Als ik denk aan wat ik later wil worden, is dat van alles en nog wat, maar wat ik morgen wil doen vind ik al lastig genoeg. Ik wil wel graag bijdragen aan iets maatschappelijks en vind plezier in je werk en balans daarbij belangrijk. 

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg?

De bureaubijeenkomsten. Je komt dan samen met elkaar, één keer in de maand. Vroeger was dat op woensdagavond. Eerst samen eten van 5 tot 6 en daarna gaan we met elkaar de inhoud in. Later werd het een dagdeel op vrijdag. Dat je met alle collega’s samenkomt en de collegialiteit en verbinding die hiermee gecreëerd werd, vond ik heel mooi om te zien.

 

Wat is jouw leukste partzorg klus geweest?

Ik zou het in eerste instantie niet gelijk zeggen, maar nu denk ik dat ik zorginkoop bij Eno (nu Salland) toch wel het leukste vond. Omdat je met een team van partzorg collega’s daar zat met een helder doel voor ogen, namelijk de contractering van ziekenhuizen voor deze verzekeraar regelen. We hebben in coronatijd zorg ingekocht voor de verzekerden in de omgeving Salland onder lastige omstandigheden. Het was geen project, maar het was werk in de lijn. In plaats van dat je nadacht over hoe dingen anders moeten of hoe je zaken naar een hoger niveau kan tillen, was het een concrete taak die gewoon af moest. Eén van de partzorg collega’s was mijn inkoopmaatje tijdens die opdracht. Ik zat met haar samen bij ongeveer 35 ziekenhuizen waarbij we contractonderhandelingen hadden en de zorg inkochten. Ik ben er trots op hoe we de zorginkoop toen met elkaar rond gekregen hebben.

 

Wat neem je mee binnen je huidige werk van wat je hebt geleerd bij partzorg?

Natuurlijk de projectmanagementskills, verandermanagementskills en hoe met specialisten te praten en te vertellen wat en hoe dat gaat gebeuren. Ik denk ook dat ik mijn enthousiasme en persoonlijkheid meegenomen heb en die goed heb leren in te zetten. Door de informele sfeer bij partzorg heb ik me kunnen profileren als wie ik nu ben en lukt het me goed om mensen te verbinden.

Ook heb ik bij partzorg geleerd een gesprekspartner op management en directieniveau te zijn. Ik durf scherpe vragen te stellen en moeilijke gesprekken aan te gaan. In mijn huidige werk behandel ik eigenlijk elk dossier als een soort partzorgproject, volgens de ‘partzorgmethode’. Ik krijg een taak en start met: wie heb ik nodig, voer het gesprek en stel vragen, en vervolgens is het communiceren en aanpakken.

mei 2023

Bijdragen van

Leon

Alumni