Myrte Dikmans

Wie ben je en wanneer heb je voor partzorg gewerkt?

Mijn naam is Myrte Dikmans. We hebben twee kinderen en wonen in Chicago. Ik ben opgegroeid in Sittard, Limburg en heb gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht. Ook heb ik daar mijn master gedaan waarna ik na mijn studententijd naar Amsterdam ben verhuisd. In Amsterdam ben ik begonnen met het werkende leven. Ik heb in 2013 en 2014 bij partzorg gewerkt en partzorg was een van mijn eerdere werkgevers. Na partzorg ben ik een management traineeship gaan doen in een academisch ziekenhuis. En mijn laatste werkgever was ook een consultancy bureau maar dan meer gericht op de financiële tak. Daar heb ik vrij kort gewerkt omdat ik daarna naar Amerika verhuisde. 

 

Waar kunnen wij jou tegenwoordig vinden?

Wij zijn in 2019 naar Chicago verhuisd voor het werk van mijn man. Mijn man werkt in trading en Chicago is een vrij grote handelsstad. De droom om naar Amerika te verhuizen speelde eigenlijk altijd al, zelfs al toen ik nog bij partzorg werkte. Ik was 7 maanden zwanger op het moment van verhuizen, wat de stap om te verhuizen nog spannender maakte. Toch hebben we doorgezet met het idee dat het beter is om al verhuisd te zijn en dan een kind te krijgen, dan andersom. Ik ben een jaartje gestopt met werken om te wennen aan de nieuwe omgeving en zie het ook als cadeau dat ik zoveel tijd heb kunnen doorbrengen met mijn kinderen in hun eerste levensjaar. 

 

Voor welke projecten/ werkzaamheden ben je zoal verantwoordelijk?

Ik werk niet meer in de ziekenhuiswereld, maar begonnen met een opleiding tot slaapcoach voor kleine kinderen. Ik heb altijd aan de advieskant gestaan, wat ik heel leuk en interessant vond, maar ik miste het directe contact met patiënten/cliënten. Ik heb wel eens overwogen om een zijstap in de psychologie te doen, maar de opleiding tot slaapcoach kwam eigenlijk heel mooi samen met het fulltime moeder zijn op dat moment. Ik had zelf een dochter die wat slecht sliep, dus dat bureau waar ik de opleiding heb gedaan, heb ik toen zelf ingehuurd. Zo ben ik daar terecht gekomen. Het geeft zoveel energie dat je een gezin in twee weken tijd hun slaap terug kan geven. Het gevoel wat ik toen als ouder heb ervaren, wilde ik heel graag aan andere gezinnen teruggeven.

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op binnen je carrière?

Ik ben trots op het feit dat ik nu iets aan het doen ben waar eigenlijk altijd mijn hart zat. Dat ik echt met cliënten werk en persoonlijke coaching geef. Dat ik die stap eindelijk gemaakt heb en in een ander land terwijl er een pandemie gaande was en ik fulltime moeder was, maakt dat ik daar wel heel trots op ben. 

 

Wat hoop je nog te bereiken binnen je carrière? 

In mijn huidige carrière hoop ik steeds meer klanten te krijgen en beter te worden met als uiteindelijk doel om de Europese tak van wat ik doe op te starten. Beginnend met klanten vanuit Nederland en Europa. En misschien later wel een eigen bedrijfje te starten, maar alles stapje voor stapje. 

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan partzorg? 

Long time ago haha, maar mijn antwoord is eigenlijk gewoon op kantoor zijn op de vrijdagen. Dat was altijd super gezellig. Zo hebben we eens een BBQ gehad en zijn we een keer naar Volendam gegaan. Dat soort dingen waren echt altijd heel heel leuk. Ik ben ook echt een gezelschap persoon, dus ik hou van gezellige collega’s en dat kon ik bij partzorg vinden. partzorg was daarnaast een laagdrempelige werkgever en daardoor voelde ik mij er heel veilig, zeker als young professional. Ik heb altijd terug gewild naar partzorg, dat heb ik altijd gezegd en ook veel gesprekken nog gevoerd. Uiteindelijk is dat er niet van gekomen, maar ooit zal ik terugkomen. 

 

Wat neem je mee binnen je huidige werk van wat je hebt geleerd bij partzorg? 

Ik wilde vroeger geneeskunde doen zodat ik dicht bij de zorg en patiënt zou staan, dus daar komt mijn drang naar de ziekenhuiswereld vandaan. Zorgprocessen voor de patiënt optimaliseren vind ik dan ook echt super interessant, maar aan de andere kant merkte ik dat ik het hele bezuiniging vraagstuk slecht kon verkopen als consultant. Daar voelde ik mij dan ook niet goed bij, mijn interesse ligt echt bij de mens en hoe kan ik de patiënt/arts helpen. Dat heb ik meegenomen uit partzorg. En ook dat ik plezier met collega’s heel belangrijk vind.

oktober 2021

Bijdragen van

Myrte

Alumni