4 min leestijd

Interview: Een dag van een accountmanager bij een jeugdzorgaanbieder

Onze collega Demi is accountmanager bij een jeugdzorgaanbieder. Graag vertelt ze hoe haar dag eruit ziet.

“Het feit dat ik nu veel ervaring op kan doen binnen een geheel nieuwe financieringsstroom, verbreed mijn kennis over het Nederlandse zorglandschap en ik ben ervan overtuigd dat deze kennis mij ook weer gaat helpen tijdens volgende opdrachten.”

Naam: Demi Raimond
Sector opdrachtgever: Jeugdzorg
Functie opdracht: Accountmanager Jeugd

     1. Wat houdt je opdracht precies in?

Op dit moment werk ik voor een zorgaanbieder in een split functie: zorgfacturatie en accountmanager jeugd. Dit betekent dat ik gedeeltelijk aan de voorkant van de keten aan het werk ben; inkoop en contractbeheer binnen de jeugdzorg, en gedeeltelijk aan de achterkant van de keten; tijdig en juist o.a. de jeugdzorg factureren middels het berichtenverkeer. Deze split functie brengt dus een interessante dynamiek met zich mee, omdat ik tegelijkertijd twee functies kan leren en de voor- en achterkant van de keten aan elkaar kan koppelen.

     2. Wat is de grootste uitdaging tot nu toe?
 Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van aanbestedingsprocedures en contractbeheer van jeugdzorgregio’s. Aangezien de zorginstelling waar ik voor werk in een groot aantal jeugdzorgregio’s actief is, brengt dit tegelijkertijd veel uitdagingen met zich mee. Voor mij was het een uitdaging om een overzicht te creëren van alle lopende en bijna aflopende contracten, de verschillende aanbestedingsprocedures die in 2021 van start gaan en het bijhouden van deadlines per aanbesteding. Daarbij loopt de tijdlijn van een aanbesteding per jeugdzorgregio anders, verschillen inkoopdocumenten vaak inhoudelijk van elkaar en tegelijkertijd kun je je als zorginstelling niet permitteren om een deadline te missen. Evenredig hieraan lopen natuurlijk de taken zoals monitoring en beheer van lopende contracten. Kortom: je hoeft je als accountmanager nooit te vervelen!

     3. Wat heb je geleerd tijdens deze opdracht en neem je mee naar een vervolgopdracht?
Ik heb tot dusver al ontzettend veel geleerd over het inkoop- en contracteringsproces binnen de jeugdzorg. Tijdens mijn vorige opdracht focuste ik me op (fraude)onderzoeken binnen de Wet langdurige zorg en de Zorgverzekeringswet. Dus het feit dat ik nu veel ervaring op kan doen binnen een geheel nieuwe financieringsstroom, verbreed mijn kennis over het Nederlandse zorglandschap en ik ben ervan overtuigd dat deze kennis mij ook weer gaat helpen tijdens volgende opdrachten.

     4. Waar kijk je nog het meest naar uit?
Op dit moment zit ik nog midden in een aantal aanbestedingsprocedures bij verschillende jeugdregio’s. Ik ben heel benieuwd hoe het moment gaat voelen als dit proces voorbij is en je het bericht ontvangt van de regio dat de aanbesteding je gegund is!

     5. Hoe ontspan je naast je werk?
Mijn wekelijkse bootcamples is een goede uitlaatklep voor mij! Daarnaast geniet ik ook van lunch wandelingen, koffietjes drinken met collega’s en zo nu en dan ook doordeweeks gezellig af te spreken met een vriendin.

     6. Ben je een vroege vogel of nachtuil ?
Ik heb vaak veel energie in de avond, terwijl ik in de ochtend meestal even rustig moet opstarten. Deze nachtuil is dan ook zeer gehecht aan haar koffietje in de ochtend.