5 min leestijd

Interview: Dag van Sanne als ondersteunend zorgverkoper

Onze collega Sanne Mulder is ondersteunend zorgverkoper bij een grote zorgaanbieder. Graag vertelt ze hoe haar dag eruit ziet.

“In een drukke en onvoorspelbare tijd zoals deze ben ik blij dat ik mag bijdragen aan de continuïteit van de zorgverkoop bij deze zorgaanbieder.”

Naam: Sanne Mulder
Sector opdrachtgever: Zorgaanbieder
Functie opdracht: Ondersteunend zorgverkoper Sociaal Domein, Wet Langdurige Zorg en Zorgverzekeringswet.    

     1. Wat houdt je opdracht precies in?
Het is een interim opdracht bij een zorgaanbieder. Ik ondersteun een team van zes strategische zorgverkopers. De zorgverkoop richt zich op alle domeinen in het zorglandschap: het sociaal domein, wet langdurige zorg en de zorgverzekeringswet. Om de zorg en ondersteuning voor cliënten te kunnen financieren dienen er periodiek afspraken te worden gemaakt tussen zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. Het is dan ook de taak van een zorgverkoper om strategisch en georganiseerd samen met verschillende disciplines te werk te gaan. Ik ondersteun de zorgverkopers met de voorbereidingen voor het inschrijven op aanbestedingen en het monitoren van actieve contracten binnen verschillende regio’s. Naast mijn werkzaamheden rondom aanbestedingen en contracten ben ik ook bezig met interne projecten. Zo schrijf ik elk kwartaal de nieuwsbrief en ben ik actief in het project omtrent de bedrijf- en marktanalyse voor de wet langdurige zorg. Kortom: elke dag is anders!

     2. Wat is de grootste uitdaging tot nu toe?
Op dit moment kampt onze maatschappij met het coronavirus. Zorgaanbieders zijn door de landelijke maatregelen de afgelopen maanden aldoor bezig geweest met het opnieuw vormgeven van de zorgverlening. Dit vergt veel tijd en er moeten aanvullende (financiële) afspraken worden gemaakt, zodat alle cliënten de zorg naar behoren kunnen ontvangen. Daarnaast lopen de alledaagse werkzaamheden natuurlijk gewoon door. In een drukke en onvoorspelbare tijd zoals deze ben ik blij dat ik mag bijdragen aan de continuïteit van de zorgverkoop bij deze zorgaanbieder.

     3. Wat heb je geleerd tijdens deze opdracht en neem je mee naar een
vervolgopdracht?
Vanaf september ben ik gestart als ondersteuner van de zorgverkoop. Dit is mijn eerste ervaring in de zorgverkoop, maar door de juiste begeleiding van mijn schaduwmanager bij partzorg en mijn opdrachtgever zit ik er nu midden in. Ik heb inzicht gekregen in de inhoud van contracten en de bijbehorende (kwaliteits)eisen die zijn gesteld door financiers waar de zorgaanbieder aan moet voldoen. Daarnaast leer ik bedrijfs- en marktanalyses toe te passen op de zorgproducten van deze zorgaanbieder en kijk ik mee hoe ervaren zorgverkopers samenwerken met verschillende disciplines in dit werkveld. Met deze opdracht heb ik de kans gekregen om de zorgverkoop van een grote zorgaanbieder te ervaren en mijzelf hierin verder te ontwikkelen. Deze kennis en invalshoek neem ik mee naar mijn vervolgopdracht.

     4. Waar kijk je nog het meest naar uit?
Voor deze opdracht kijk ik het meest uit om door middel van het ondersteunen van deskundige en strategische zorgverkopers mijn expertise in de zorgverkoop uit te breiden waardoor ik op een dag ook het aanspreekpunt kan worden voor een regio/zorgaanbieder om hen te adviseren en te faciliteren met de vraagstukken rondom zorgverkoop binnen alle domeinen.

     5. Hoe ontspan je naast je werk?
In verband met het coronavirus werk ik vier dagen in de week thuis en één dag op het kantoor van partzorg. Voor ontspanning ga ik naar de sportschool of ga ik een rondje hardlopen. Naast het sporten kan ik na een werkdag ook genieten van een goed boek of van mijn lievelingsserie.

     6. Ben je een vroege vogel of nachtuil ?
Ik ben een vroege vogel met het liefst een goede kop koffie.