Jij en je team bedenken een plan. De tijd loopt. Op het moment dat jij aan de beurt bent, gebeurt er iets onverwachts. Je past je aan, je hebt gewonnen.

Spellen. Van bordspellen tot heuse virtual-reality omgevingen; tegenwoordig speelt iedereen ze. Meestal zijn ze puur voor het vermaak, maar steeds vaker zien we ook de toegevoegde waarde van spellen.

Onderzoek wijst onder andere uit dat het spelen van spellen helpt om beter te worden in bepaalde vaardigheden, zoals verbeterde communicatie en concentratie. Daarom zien steeds meer organisaties het nut in van dit Serious Gaming; het leren door het spelen van bepaalde simulaties. Zo werken tech-giganten met LEGO-blokjes om hun apparaten te verbeteren, gebruiken het leger en politie videospellen voor gevaarlijke situaties en helpt virtual reality chirurgen in het ziekenhuis om moeilijke operaties te oefenen en uit te voeren.

Serious Gaming is daarnaast zeer goed uit te voeren in andere teams. Hierin worden bepaalde teamdynamieken en gedragingen duidelijk. Dit geeft het team een unieke kans om hiervan te leren en toe te passen op het dagelijkse werk. Zo is Serious Gaming niet alleen interactief en leerzaam, het is ook erg leuk en voor elk team toepasbaar.

Serious Gaming geeft toegevoegde waarde aan teams door inzicht in:

  • Samenwerking binnen en tussen teams;
  • Communicatie, zowel formeel als informeel;
  • Structuur van het team en het effect op efficiëntie;
  • Cultuur en de wijze waarop cultuur tot uiting komt in het team.

PART zorg begeleidt op maat gemaakte Serious Gaming sessies voor teams, zodat zij op een interactieve manier kunnen leren en opgedane ervaringen in de praktijk kunnen brengen. Zo hebben wij reeds organisaties geholpen met verschillende vraagstukken. Bent u geïnteresseerd in meer informatie over deze sessies, of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.