PART zorg en de eerste lijn: een krachtige combinatie

PART zorg biedt interim- en projectmanagement met expertise binnen de volgende domeinen:

  • Ontwikkeling en/of implementatie van (keten)zorgprogramma’s;
  • Zorgverkoop en onderhandelingen met zorgverzekeraars;
  • Algemeen (praktijk)management;
  • Ontwikkeling en/of implementatie van kwaliteitsmanagementsystemen (bijvoorbeeld ISO, NHG-accreditatie).

Benieuwd naar voorbeeldprojecten? Klik hier.

 

<< terug naar Wat biedt PART

Beweging

De zorg is in beweging! En dat geldt zeker voor de eerstelijnszorg in Nederland. Nieuwe bekostiging, groeiende organisaties door meer samenwerking en substitutie van de tweede naar de eerste lijn zijn enkele thema’s die aan de orde van de dag zijn. Voeg daar de toenemende eisen vanuit de zorgverzekeraars omtrent kwaliteit en verantwoording aan toe en we kunnen gerust concluderen dat eerstelijns zorgorganisaties behoorlijk in beweging zijn.

PART zorg lijkt op de eerste lijn

PART zorg begrijpt eerstelijns zorgorganisaties als geen ander. Vaak kenmerken deze zorgorganisaties zich door hun kleinschaligheid, informaliteit en gedrevenheid vanuit het vak. Kenmerken die typerend zijn voor PART zorg. Met zo’n 15 medewerkers in ons team herkennen wij deze platte, informele organisaties met korte lijnen, waar mensen met passie hun werk uitvoeren. Daarbij vindt PART zorg transparantie en herkenbaarheid van onze werkzaamheden essentieel.

Wat PART zorg kan bieden

Het uitgangspunt voor goede zorg is dat het wordt geleverd op de plek waar het hoort. In de eerste lijn als het kan, in de tweede lijn als het moet. Daarbij is PART zorg van mening dat de focus van de zorgorganisaties zoveel mogelijk op het primaire proces moet liggen. De organisatie eromheen is waar PART zorg ondersteuning biedt: management, kwaliteitssystemen, procesoptimalisatie en cultuurverandering. Door de activiteiten rondom het primaire proces goed te organiseren, krijgt de patiënt de aandacht die hij/zij verdient. PART zorg levert voor iedere zorgorganisatie maatwerk. Hierbij maakt de zorgorganisatie gebruik van tijdelijke inzet, maar met blijvend resultaat.

PART zorg kent beide kanten van de medaille. Bij de onderhandelingen met zorgverzekeraars bijvoorbeeld hebben wij zowel ervaring met het voeren van de verkoopgesprekken vanuit de zorgorganisatie als met het opstellen van het inkoopbeleid en de inkoopgesprekken vanuit de zorgverzekeraar. Wij begrijpen de verschillende talen die gesproken worden en kunnen daardoor een brug tussen verschillende werelden slaan. Daar komt bij dat wij kennis hebben van zowel de inhoud als het proces.

PART zorg biedt interim- en projectmanagement met expertise binnen de volgende thema’s:

  • Ontwikkeling en/of implementatie van (keten)zorgprogramma’s;
  • Zorgverkoop en onderhandelingen met zorgverzekeraars;
  • Algemeen (praktijk)management;
  • Ontwikkeling en/of implementatie van kwaliteitsmanagementsystemen (bijvoorbeeld ISO, NHG-accreditatie).

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met ons op. Wij lichten onze dienstverlening graag toe. Wij zijn te bereiken op 088 015 1600 of via info@partzorg.nl.
Volg ons op LinkedIn.

Benieuwd naar voorbeeldprojecten? Klik hier.