Dagelijks zetten wij ons in om de zorg mooier te maken. Wij zijn ons dan ook bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Regelmatig steunen wij daarom een organisatie die onze hulp goed kan gebruiken, waarbij dit ook een kans biedt om onze medewerkers in hun kracht te zetten. Zo planten wij bij de organisatie een “zaadje” door onze kennis en expertise in te zetten en te delen, waarmee zij vervolgens verder kunnen groeien en hun eigen positieve impact op anderen kunnen vergroten.

MVO

Stichting NeMO

In 2019 zetten wij ons in voor Stichting NeMO. Stichting NeMO (Neuromusculair en Mitochondrieel Onderzoek) maakt zich sterk voor het onderzoek naar zeldzame aandoeningen in de energiehuishouding. Zij geloven in de grote kracht van kleinschalig en gericht onderzoek, omdat de resultaten hiervan een beginpunt vormen voor andere geneeskundige oplossingen. Stichting NeMO zet zich voor een aantal kleine en grotere projecten in en dit jaar helpt PART zorg met een van deze projecten. Lees hieronder meer over dit project.

Onze collega Quinten de Coo heeft namens Stichting NeMO de actie 80voorNeMO georganiseerd. Uiteindelijk hebben 23 lopers zich ingezet voor de stichting en meer dan 16.000 euro opgehaald voor de zeldzame erfelijke aandoening Leber’s opticusatrofie. 

Leber’s opticusatrofie is een erfelijke aandoening van de oogzenuw. De oogzenuw is de verbinding tussen het oog en de hersenen. Alles wat het oog ziet, wordt via de oogzenuw aan de hersenen doorgegeven. Maar bij Leber’s opticusatrofie breken delen van de oogzenuw, ook in het netvlies, af waardoor de verbinding verbroken is. Het gevolg is dat het zicht binnen een week tot paar maanden sterk afneemt. In Nederland worden er elk jaar 5 tot 10 mensen blind door Leber’s opticusatrofie. 1 op de 39.000 mensen hebben Leber’s opticusatrofie. Het zal je maar gebeuren… 

Wil je meer weten over de stichting of hoe je kunt bijdragen? Kijk op www.stichtingnemo.nl.

Wil je meer weten over de aandoening? Lees daar hier meer over.

Dokters van de Wereld

Dokters van de Wereld is onderdeel van het internationale Médecins du Monde-netwerk. Samen met 15 andere delegaties komen zij in binnen- en buitenland op voor het universele recht op gezondheid, met als belangrijkste speerpunt: Toegang tot gezondheidszorg voor mensen die hiervan uitgesloten zijn. Het fundament van Dokters van de Wereld is sterk gebouwd op vrijwilligers. Samen met betrokken medische professionals, actieve leden, jong talent en de vaste medewerkers zetten ze zich actief in voor het recht op gezondheid. Dit wordt gedaan met behulp van diverse activiteiten, projecten en het Zorgrechtprogramma.

In 2015, 2016 en 2017 heeft PART zorg Dokters van de Wereld geholpen met het ontwikkelen van richtlijnen, processen en instrumenten. We hebben onder andere het Zorgrechtteam gecoacht ten aanzien van de productie en geleidelijke invoering van bepaalde onderdelen en meegeschreven aan het vrijwilligershandboek Zorgrecht.