Elk jaar organiseert PART zorg in het najaar een serie masterclasses voor starters in de zorgsector en bijna afgestudeerden. PART zorg biedt, als partner van opdrachtgevers, op basis van zorginhoudelijke expertise en ervaring interim- en projectmanagement. Daarnaast richt PART zorg zich op kennisopbouw, kennisverbreding en kennisdeling binnen de zorg. Het doel van de masterclasses sluit hierop aan; in de masterclasses delen we kennis en ervaring met elkaar. Afgelopen jaar heeft PART zorg haar krachten gebundeld met LOGEX en Value2Health. Hierdoor komen de expertises op het gebied van interim- en projectmanagement, kosten en kwaliteit samen. Elke avond zal dan ook gericht zijn op één van deze drie thema’s.

Wat?

Door de opgedane ervaringen in onder andere ZBC’s, ziekenhuizen, eerstelijnszorg, ouderenzorg, zorgverzekeraars en de verschillende invalshoeken van PART zorg, LOGEX en Value2Health zijn we in staat om een gevarieerd programma te bieden. Het programma van de masterclasses selecteren we in combinatie met de actualiteit van de zorg en bestaat dit jaar uit de volgende onderwerpen:

1. Value2Health: Value based healthcare & PROMs/ PREMs

We zullen beginnen met een algemene introductie in value based healthcare: Wat is het precies en waarom is waardegedreven zorg nodig? Daarna gaan we dieper in op PROMs (kwaliteit van leven) en PREMs (patiëntervaringen over de zorg). Hoe kun je de patiëntuitkomsten en ervaringen gebruiken om de zorg te verbeteren? Hierbij zoomen we in op de patiënt zelf in de spreekkamer (shared decision making), maar we kijken ook naar de invloed van value based healthcare op de gezondheidszorg.

2. LOGEX: Value based healthcare financieel & Financiering in het ziekenhuis

We staan er niet altijd bij stil, maar ziekenhuizen zijn grote bedrijven met vaak duizenden medewerkers en honderden miljoenen aan opbrengsten en kosten. De afgelopen jaren is de financiële druk op ziekenhuizen enorm toegenomen. Hoe kan een ziekenhuis toch grip houden? Met het Financieel Besturingsmodel geven we ziekenhuizen tools om data gedreven bedrijfsvoering toe te passen.

In het tweede deel van de avond gaan we verder met value based healthcare. Hierdoor zien ziekenhuizen de complexiteit van hun bedrijfsvoering namelijk toenemen. Wat zien we ontstaan, tot welke (data) behoeftes leidt dit en en hoe spelen we hier als bedrijf op in?

3. PART zorg: Marketing in de zorg, Ouderenzorg & Projectmanagement

Een ouderenzorgorganisatie wil een nieuw zorg & wonen concept ontwikkelen om mee te bewegen met het veranderende zorglandschap. Wat nu? HR, financiën, facilitair, zorg, marketing & communicatie? Precies, alles komt daarbij kijken! Dergelijke vraagstukken wat voor jou? Stap dan een avondje in de schoenen van een PART zorg consultant en maak je eerste stappen in projectmanagement en de veelzijdige ouderenzorg.

Voor wie?

De masterclasses zijn specifiek bedoeld voor:

  • Starters in de zorgsector
  • Bijna afgestudeerde studenten met een aan zorg gerelateerde academische opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen, Gezondheidswetenschappen, MPA, Gezondheidsrecht, Gezondheidseconomie, Geneeskunde, Technische Geneeskunde en Technische Bedrijfskunde)

Waar en wanneer?

De masterclasses vinden plaats op dinsdag 16 oktober, dinsdag 6 november en dinsdag 27 november 2018 van 17:30 tot 20:00 uur op ons kantoor aan de van Deventerlaan 30-40 in Utrecht. Elke masterclass wordt begonnen met een maaltijd.

Wat kan een deelnemer verwachten?

Deelname aan de masterclasses is gratis. Wel verwachten we dat je bij alle drie de masterclasses aanwezig bent. Ook kan er gevraagd worden om de masterclass voor te bereiden door middel van een huiswerkopdracht of literatuuronderzoek. Als je alle drie de masterclasses hebt gevolgd, ontvang je het aan het einde van de serie masterclasses een certificaat.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je deelnemen aan deze serie masterclasses? Meld je dan aan door het inschrijfformulier te mailen naar masterclass@partzorg.nl. Voeg hierbij ook je cv toe. Aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, zal je motivatie en cv worden meegenomen bij de selectie. Je inschrijfformulier moet uiterlijk 28 september 2018 bij ons zijn ingeleverd. Ook voor vragen of andere zaken kun je mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Bereikbaarheid

Ons kantoor is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Parkeren is mogelijk bij P+R Papendorp, vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar kantoor. Vanaf Utrecht Centraal is het mogelijk bus 102 of 107 te nemen.

Wij horen heel graag of je hier bij kan zijn!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Luca Wisse
Bel: 06 58 96 01 62 of stuur een mail naar: