Elk jaar organiseert PART zorg in het najaar een serie van drie masterclasses voor bijna afgestudeerden en starters in de zorgsector. PART zorg biedt interim- en projectmanagement op basis van zorginhoudelijke expertise en ervaring. Bovendien richten we ons  op kennisopbouw en kennisdeling binnen de zorg. Het doel van deze masterclasses sluit daarop aan; tijdens de masterclasses delen we onze kennis en ervaring met de deelnemers. Iedere avond zal gericht zijn op één van de zorgsectoren waarin wij actief zijn.

Wat?

Door de opgedane ervaringen als interim- en/of projectmanagers in verschillende zorgsectoren zijn we in staat om een gevarieerd programma te bieden. Het programma van de masterclasses selecteren we in combinatie met actualiteiten in de zorg. Dit jaar bestaat het uit de volgende onderwerpen: 

1. Ouderenzorg & Scheiden Wonen en Zorg

Een ouderenzorgorganisatie wil een nieuw zorg & wonen concept ontwikkelen om in te spelen en voor te sorteren op de veranderingen binnen de gezondheidszorg. Hoe kan jij als PART zorg consultant de organisatie adviseren en ondersteunen bij het maken van strategische keuzes? Welke experts heb jij nodig om jou van informatie te voorzien en hoe zorg je dat deze informatie uiteindelijk leidt tot bruikbare kennis voor de organisatie? Als dergelijke vraagstukken iets voor jou zijn, stap dan een avondje in de schoenen van een PART zorg consultant en maak je eerste stappen als business analist in de veelzijdige ouderenzorg.

2. Implementeren binnen een complexe ziekenhuisomgeving

Het is algemeen bekend dat het introduceren en implementeren van nieuwe technologie vaak samengaat met veel uitdagingen en weerstand. Dat is in elke organisatie zo en in een ziekenhuisomgeving waar veiligheid en kwaliteit voorop staat misschien wel nog meer. Tijdens deze masterclass gaan we op interactieve manier aan de slag met een (klein) stukje theorie, gekoppeld aan een praktijkvoorbeeld. Jij gaat aan de slag met een implementatieplan en wordt geholpen om tot scherpe keuzes te komen. Tot slot delen we graag enkele praktische ervaringen en belangrijke lessen die we met de tijd hebben geleerd met implementeren binnen complexe ziekenhuisomgevingen.

3. Hoe werkt de wereld van een zorgverzekeraar eigenlijk?

In kranten lees je regelmatig artikelen over aanbieders die hun deuren sluiten voor sommige verzekerden en voor sommige niet. Verzekeraars worden vaak voor van alles en nog wat beschuldigd. Maar is alles te wijten aan de verzekeraar? Denkt een verzekeraar echt niet aan de patiënt? Meestal zit er een hele wereld achter… 

Op 26 november 2019 nemen wij jou graag mee in deze wereld, wij zullen:

  • Je inzicht geven in de projecten die verzekeraars ook organiseren om de zorg beter, toegankelijker en betaalbaarder te maken;
  • Dieper ingaan op enkele casussen die speelden tussen een ziekenhuis en verzekeraars;
  • Je laten ervaren hoe een onderhandeling van het ene jaar veel invloed kan hebben op het volgende jaar.

Na deze masterclass heb jij een goed beeld van verschillende vergelijkbare trajecten waar PART zorg bij betrokken is.

Voor wie?

De masterclasses zijn specifiek bedoeld voor: 

  • Starters in de zorgsector;
  • Bijna afgestudeerde studenten met een zorggerelateerde academische opleiding (bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen, MPA, Gezondheidsrecht, Gezondheidseconomie, Geneeskunde, Technische geneeskunde)
  • Bijna afgestudeerde studenten met een academische opleiding in een andere richting (Organisatiewetenschappen, Bedrijfskunde) met aantoonbare affiniteit met zorg.

Waar en wanneer?

De masterclasses vinden plaats op dinsdag 29 oktober 2019, dinsdag 12 november 2019 en dinsdag 26 november 2019 van 17:30 tot 20:30 uur op ons kantoor aan de Van Deventerlaan 30-40 in Utrecht. Bij elke masterclass wordt gezorgd voor een maaltijd.

Wat kan een deelnemer verwachten?

Deelname aan de masterclasses is gratis. Wel verwachten we dat je bij alle drie de masterclasses aanwezig bent. Ook kan er gevraagd worden om de masterclass voor te bereiden door middel van een huiswerkopdracht of literatuuronderzoek. Als je de drie masterclasses hebt gevolgd, ontvang je aan het einde van de serie een certificaat.

Aanmelden of meer informatie?

Aanmelden is niet meer mogelijk, omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Bereikbaarheid

Ons kantoor is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Parkeren is mogelijk bij P+R Papendorp. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar kantoor. Vanaf Utrecht Centraal is het mogelijk verschillende bussen te pakken naar halte P+R Papendorp, of halte Papendorp Noord. Dit zijn o.a. de bussen 107 en 102. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lisanne van Asten
Bel: +31 (0)88 01 51 600 of stuur een mail naar: