“Declaratiefouten: regels die als gevolg van onduidelijkheid, vergissingen of onoplettendheid onbedoeld worden overtreden.”

Ministerie VWS, 2018

Jaarlijks declareren ziekenhuizen miljarden aan zorg bij zorgverzekeraars. Een foutje is hierin snel gemaakt. De afgelopen jaren is het controlemechanisme op zorgdeclaraties tussen ziekenhuizen en verzekeraars verder geprofessionaliseerd. Met Horizontaal Toezicht is de transitie gestart van gegevensgerichte controle achteraf naar het borgen van de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant.

PART zorg ondersteunt u

PART zorg ondersteunt zowel ziekenhuizen als verzekeraars met interim- en projectmanagement in het proces rondom de rechtmatigheid van zorgdeclaraties. Wij kunnen ondersteunen op het gebied van Horizontaal Toezicht in bijvoorbeeld het ontwikkelen, beoordelen en uitvoeren van het control framework en procesverbeteringen hierop. Wij hebben ervaring met het analyseren van data en het nemen van vervolgstappen hierop om het proces te verbeteren. Wij hebben ruime ervaring in zorgprocessen in verschillende sectoren en in het begeleiden en coördineren van projecten. Daarnaast kunnen wij bijvoorbeeld ondersteunen bij het aantonen van de rechtmatigheid van zorgdeclaraties, bijvoorbeeld door het ontwikkelen of uitvoeren van materiële controles of een rechtmatigheidsonderzoek.

Bekijk hieronder onze infographic over zorgdeclaraties, waarin u precies kunt lezen wat wij kunnen betekenen op dit gebied.

Infographic zorgdeclaraties

Voorbeelden van recente opdrachten:

– Procesanalyse en advies registratieproces Horizontaal Toezicht.
– Procesanalyse en advies inrichting zorgadministratie proces.
– Herinrichting van registratie- en declaratieprocessen van add-on geneesmiddelen.
– Beleidsadviseur samenwerking zorgverzekeraar en zorgaanbieders.
– Interim medewerker zorgadministratie.

Interesse in onze dienstverlening of organisatie? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel +31 (0)88 01 51 600, wij praten graag verder.