Quinten de Coo

Projectleider – overname farmaceutische dienstverlening Parnassia Groep

De vraag

De Parnassia Groep heeft besloten haar farmaceutische dienstverlening en apotheek uit te besteden aan Brocacef. Namens Brocacef is Quinten ingezet om de overname vanaf de intentieverklaring tot en met de daadwerkelijke overname te begeleiden. De overname betrof een fysieke apotheek in Den Haag en de dienstverlening van aangesloten locaties. 

Wat hebben we gedaan

Quinten heeft als projectleider een projectmanagement structuur opgetuigd en gewerkt met verschillende workstreams/themagroepen. De stuurgroep was verantwoordelijk voor het gehele proces en het coördineren van de verschillende workstreams. In iedere workstream zaten belangrijke stakeholders van beide organisaties om iedereen geïnformeerd te houden.

Parallel aan alle processen is door Quinten tijd gestoken in de menselijke kant van deze overname door veel contact te houden met alle lagen van de organisatie. Dit heeft geresulteerd in een overname waarbij alle stakeholders geïnformeerd en betrokken waren. 

 

Uitkomst en take-aways

Resultaten

De continuïteit van zorg is niet in het geding gekomen, de overname is geslaagd en personeel is betrokken bij het proces om best practices te behouden en de cultuur van een fysieke locatie te bewaken.

Aanpak

Door workstreams op te zetten voor alle essentiële thema’s van een overname betrek je op ieder domein de experts.

Lessons learned

Meeloopdagen door personeel bij zowel overnemende als blijvende partij zorgen voor begrip en waardering voor elkaars processen.

Lessons learned

Een overname as-is zorgt ervoor dat overkomend personeel kan wennen aan de naamgeving, processen verbeter je vervolgens op de werkvloer.

Deze collega’s werkten
mee aan dit project